Tuesday, April 12, 2011

Karnival Inovasi Robocon Dan Go-Cart 2011 (Bah. 2)

Syukur Alhamdulillah..

Akhirnya berjaya juga saya menyiapkan siri kedua atau siri terakhir Karnival Inovasi Robocon dan Go-Cart 2011..

Bersengkang mata juga saya dibuatnya untuk menyiapkan coretan demi coretan tentang Karnival Inovasi ini.. Dalam masa yang sama "terkejar-kejar" untuk menyiapkan markah penilaian berterusan pelajar dan lain-lain kerja yang perlu disiapkan sebelum bermulanya peperiksaan akhir pelajar sesi Disember 2010...  

Tapi bak kata orang, alah bisa tegal biasa.. Disebabkan saya dan nekad untuk mengabdikan memori-memori indah di Mukah.. Jadi saya usahakan juga untuk mencari masa-masa kecemasan untuk menyiapkan juga coretan demi coretan berharga untuk blog ini..

Fuhh.. Nasib baik FRP pun dah hantar.. ;)

Oklah.. kita sambung balik tentang entri sebelum ini yang masih tergantung.. Belum ada penamatnya untuk Karnival Inovasi Robocon dan Go-Cart 2011..

Pada entri sebelum ini saya hanya cerita tentang Robocon dan "Ampifire And Subwoofer" yang dihasilkan oleh pelajar-pelajar semester akhir Jabatan Kejuruteraan Elektrik..

Bagaimana pula dengan penyertaan Jabatan lain yang tidak kurang hebatnya iaitu dari Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Jabatan Kejuruteraan Awam..

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal terus dengan kecemerlangan mereka dengan mengadakan pameran, perlumbaan Gokart, Perlumbaan Formula Future, Robot dan Mini bike..

Manakala Jabatan Kejuruteraan Awam pula turut mempamerkan projek pelajar semester akhir mereka.. Antara projek-projek yang dipamerkan tersebut saya tertarik dengan 2 kajian iaitu:-
  1. Penggunaan Kulit Rumbia Sebagai Alternatif untuk bahan kemasan dinding
  2. Konkrit yang Boleh Terapung..
Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang projek-projek sem akhir Jabatan Kejuruteraan Awam dan Jabatan Kejuruteraan Mekanikal yang turut mengambil bahagian dalam Karnival Inovasi tempoh hari, sila klik pada pautan-pautan di bawah:

Gambar-gambar Pameran dan Perlumbaan Go-Cart (Klik di sini)
Gambar-gambar Pameran dan Perlumbaan Formula Future (Klik Di Sini)
Gambar-gambar Pameran Projek JKA dan Mini Bike (Klik Di Sini)

Secara keseluruhannya Karnival Inovasi Robocon dan Go-Cart ini berjaya dilaksanakan dengan jayanya.. Seperti yang telah dirancang..

Tahniah diucapkan kepada orang-orang kuat yang bersungguh-sungguh untuk mengadakan karnival inovasi ini seperti Encik Mahdzir Jamia'an, En. Hisyamsani Bin Idris, Penyelaras projek Jab. Kej. Mekanikal, Ketua-Ketua Jabatan, Pensyarah dan Staf Jabatan Kej. Elektrik, Pensyarah dan Staf Jab. Kej. Mekanikal, Pensyarah Jab. Kej. Awam dan semua pelajar dan AJK yang mengambil bahagian dalam Karnival ini..

Disebabkan Karnival Inovasi ini diputuskan untuk dilaksanakan pada saat-saat akhir, jadi sudah pasti terdapat ruang penambah baikan yang boleh dilaksanakan pada masa akan datang.. Antara penambah baikan yang perlu diberi perhatian adalah dari sudut Publisiti..

Sebenarnya PMU telah berjaya mengadakan satu Karnival inovasi yang besar.. Tapi sayangnya tiada jemputan/hebahan kepada pihak luar untuk menyaksikan karnival inovasi ini terutamanya kepada pelajar-pelajar sekolah di sekitar Mukah..

Jadi cadangan penambah baikan pada masa akan datang karnival inovasi ini perlu dihebahkan kepada seluruh warga Politeknik Mukah Sarawak dan juga masyarakat di sekitar Mukah.. Secara tidak langung ia juga akan dapat mempromosikan Politeknik Mukah Sarawak..

Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini.. Akhir kata saya ingin mengatakan..

KITA BOLEH, ANDA BOLEH, SEMUA ORANG BOLEH..
KEJAYAAN ADALAH MILIK KITA SEMUA..

Admin blog
http://sembanghari2.blogspot.com/
http://discount-hari2.blogspot.com/
http://anuarmenulis.blogspot.com/

Anda Juga Mungkin Meminati:
Karnival Inovasi Robocon Dan Go-Cart (Bah. 1)
Perkhemahan Polibriged PMU Siri 2
Kenali Zamri Nanyan Dan Patric Chan
Gambar Terkini Pak Ya Home Stay
Jualan Murah Baby land Cloth Diapers
Koleksi Bra Untuk Ibu-Ibu Yang Menyusukan Bayi
Bengkung Moden Dan Set Bertungku Untuk Ibu Lepas Bersalin
Al-Quran Istimewa (15 Dalam 1)
Al-Quran Terjemahan Perkataan + Asbabun Nuzul
Read more...

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Arkib Blog Sembang Hari2..