Tuesday, January 31, 2012

Dapatkan Ebook Aplikasi Facebook Secara Percuma..


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Facebook, sebagai laman web jaringan sosial paling popular di seluruh dunia terus mendapat liputan hangat daripada pelbagai pihak termasuk media, akhbar, majalah, ahli politik, ahli muzik, penulis buku, penulis ebook, usahawan internet, dan sebagainya..

Pergilah kemana sahaja, atau tontonlah iklan samada di televisyen, majalah atau akhbar.. Pasti kita akan terjumpa logo facebook.. Bak kata orang, kalau kita tak ada akaun facebook, kita tidak mengikuti perkembangan teknologi IT pada hari ni... Betul ker macam tu???

Walaupun kata-kata tersebut mungkin tidak berasas, tetapi kita lihat fenomena penggunaan Facebook pada hari ini semakin berleluasa, tanpa mengira peringkat umur atau latar belakang seseorang..
  • Pemimpin tertinggi negara atau ahli politik menggunakan facebook untuk menarik sokongan para penyokong
  • Ahli perniagaan menggunakan Facebook untuk memasarkan produk keluaran syarikat mereka
  • Pelajar tamat pengajian menggunakan Facebook untuk terus berhubung dengan rakan-rakan lama mereka.
  • Remaja menggunakan Facebook untuk berchating dengan rakan-rakan mereka
  • Artis menggunakan facebook untuk berkomunikasi secara dua hala dengan para peminat mereka.
  • dan sebagainya... Sehinggakan Facebook berjaya memasuki Anugerah Juara Lagu yang ke 26 ;)
Secara positifnya, facebook telah memudahkan masyarakat di seluruh dunia untuk berkomunikasi dengan cara yang paling menjimatkan. Disebabkan itu sebahagian besar pengguna internet memilih facebook untuk berkomunikasi di alam Cyber.. Berikut merupakan sedikit maklumat tambahan secara ringkas berkenaan dengan facebook yang anda perlu tahu:
  • Pengguna di Facebook telah mencapai 600 juta orang pengguna.
  • Laman web yang paling lama di layari pengguna internet di dunia.
  • Urusniaga di Facebook telah mencecah jutaan USD setiap hari.
  • Dan anda juga berpeluang menjana pendapatan dengan Aplikasi "Just For Fun" di Facebook.
Sebagai seorang blogger seperti saya, laman Facebook sangat membantu dalam menjana trafik ke blog. Kebanyakan blogger terkenal seperti Red Mummy, Hanis Zalikha, Cik Epal, Beautiful Nara dan sebagainya mempunyai puluhan ribu pengikut di Fan page blog mereka.

Jadi setiap kali mereka menulis artikel terbaru di blog mereka, rakan-rakan di Fan page mereka inilah yang akan berkunjung ke blog mereka untuk membaca artikel terbaru tersebut.. Berikut merupakan contoh akaun facebook persendirian dan fan Page blog di facebook..:

Akaun Facebook persendirian

Fan Page Blog Sembang hari2

Saya sebenarnya antara golongan blogger yang agak ketinggalan untuk menggunakan pelbagai aplikasi yang terdapat di Facebook.. Fan page blog sembang hari2 pun baru berumur sebulan ;).. huhuhu..  

Disebabkan terlalu banyak kelebihan menggunakan facebook, seorang rakan saya telah menghasilkan sebuah ebook tentang aplikasi facebook.. Berita baiknya, ebook tersebut diberikan secara percuma..

Ebook ini dihasilkan untuk tujuan perkongsian ilmu, supaya kita dapat mempelajari pelbagai teknik dalam mengoptimumkan penggunaan pelbagai aplikasi yang terdapat di facebook..

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan ebook tersebut secara Percuma, sila layari pautan di bawah:

Muat Turun Aplikasi Facebook Percuma (klik Di Sini)


Read more...

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Arkib Blog Sembang Hari2..