Sunday, February 12, 2012

Berniaga Tanpa Modal dengan teknik Dropship


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini ramai orang memperkatakan tentang Konsep perniagaan tanpa modal.. Walaupun ramai yang telah percaya dengan konsep perniagaan ini, tetapi ramai juga rupanya yang masih belum percaya..

Saya sendiri sebenarnya sedang dalam proses untuk memperomosi konsep perniagaan tanpa modal ini secara besar-besaran supaya dapat membantu orang ramai berniaga untuk menambah sumber pendapatan.. Kata orang bila kita mempunyai ilmu yang berguna lebih baik kita kongsikan dengan rakan-rakan atau saudara mara yang berada di sekelliling kita..

Setiap orang ada rezeki masing-masing.. Dan rezeki tersebut akan datang dengan usaha yang berterusan.. Alangkah indahnya jika kita berjaya mengecapi kejayaan dan dalam masa yang sama orang-orang disekeliling kita juga mengecapi kejayaan yang sama dengan kita.. Insya Allah.. Sama-samalah kita berusaha dan semoga kita dapat bersama-sama berjaya dalam bidang yang kita ceburi..

Berbalik kepada tajuk artikel kita pada hari ini, iaitu dengan berniaga tanpa modal..  Sebelum ini saya pernah menulis satu artikel tentang konsep berniaga tanpa modal dengan teknik Affilaite di blog Discount hari2 (Klik Di Sini)..  Tapi pada artikel kali ini saya akan berkongsi satu lagi teknik berniaga tanpa modal yang dikenali sebagai teknik Dropship yang pernah saya lakukan di blog Discount hari2 (Klik Di Sini) ..

Dropship adalah satu konsep perniagaan yang mudah dan disarankan untuk mereka yang menceburi perniagaan internet kerana ia tidak memerlukan anda mengeluarkan modal dan menyimpan stok. Anda cuma perlu dapatkan gambar dan maklumat produk dari pembekal/dropshipper. Konsep dropship ni juga boleh dipanggil satu Teknik Jana Wang Tanpa Modal

 Saya harap anda sudah mempunyai sedikit sebanyak pengetahuan asas berkaitan dropship. Jadi saya akan bawakan terus tentang strategi dan teknik melakukan jualan melalui dropship ini.

 Jom kita lihat  4 tips bagaimana melakukan jualan dari konsep dropship. Kebanyakan cara ini dilakukan oleh Usahawan Internet yang menjual produk fizikal di internet.

1. Kaji pasaran sebelum menjual. Ramai yang tersilap mencari barangan / produk dahulu sebelum tahu permintaan pasaran. Akibatnya barang yang dijual tidak menghasilkan jualan. Anda kena tahu apa permintaan yang tinggi di pasaran pada setiap masa kerana ia akan berubah setiap masa.

2. Cari dropship yang membekalkan barangan yang mempunyai permintaan di pasaran. Terdapat pelbagai perkhidmatan dropship di internet. Ada yang mengenakan bayaran yuran bulanan dan ada yang percuma tidak mengenakan sebarang bayaran. Kebanyakan dropship pula tertumpu pada satu kategori barang. Contohnya ada dropship yang cuma menjual barangan elektronik sahaja, ada yang jual barangan pakaian sahaja. Jadi anda kena bijak memilih dropship yang berkaitan dengan produk yang anda cari.

3. Tentukan berapa peratus keuntungan yang anda sasarkan. Kemudian lihat harga jualan runcit untuk produk yang nak dijual. Jangan lupa lihat juga berapa harga yang dijual oleh pesaing. Kemudian selepas tentukan harga yang nak dijual pastikan ia memberikan keuntungan. Jangan hanya balik modal atau cuma untung sedikit sahaja. Nanti tak berbaloi dengan promosi yang anda lakukan.

4. Gunakan platform jualan untuk mula menghasilkan jualan. Terdapat pelbagai platform yang boleh gunakan untuk membuat jualan. Antaranya website, blog, dan laman lelongan seperti Ebay, Lelong serta Mudah.my. Jika anda sudah anda web E-commerce itu sudah bagus. Cuma tambahkan sahaja rangkaian produk ke dalamnya.Read more...

Strategi 5B - Pelajari Kaedah Sebenar Pelaburan Emas dan Perak Fizikal yang menguntungkan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Tahniah diucapkan kepada Otai-otai pelaburan emas dan perak Fizikal iaitu Mohd Faizan, Mohd Fazli Ismail (Pokli) dan Syukor Hashim kerana telah berjaya menganjurkan Bengkel Strategi 5B yang dapat membantu ramai orang berjaya dalam pelaburan logam fizikal tersebut.

Setakat ini semua peserta yang hadir ke bengkel tersebut berpuas hati dengan isi kandungan bengkel tersebut.. Dan lebih yakin untuk memulakan pelaburan emas dan logam fizikal..

Para peserta bengkel ini akan didedahkan dengan Strategi 5B.. Iaitu strategi khusus untuk Pelabur Emas & Silver keluaran Public Gold.

Kelima-lima strategi yang akan diajar merupakan kaedah unik yang telah  dipermudahkan bagi kefahaman dan penguasaan menyeluruh bagi semua lapisan masyarakat dan peringkat umur..

Berikut merupakan strategi 5B yangdapat membantu melipatgandakan keuntungan dalam pelaburan emas:
  • Bila Nak Beli
  • Bila nak Jual
  • Berapa banyak nak Beli
  • Berapa banyak nak Jual
  • Bila nak Beli Semula..


Read more...

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Arkib Blog Sembang Hari2..