Saturday, September 4, 2010

Detik-detik nak Balik Kampung..

kali Sembang2

Salam 1 Malaysia..

Pada kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Bercuti kepada seluruh rakyat Malaysia yang bercuti untuk menyambut hari Raya Aidilfitri. Kepada yang memulakan perjalanan pada esok hari untuk menuju ke destinasi masing-masing, saya doakan semoga sampai ke destinasi yang dituju dalam keadaan sihat sejahtera..

Berhati-hati semasa memandu.. Ingatlah orang-orang yang tersayang iaitu ayah, ibu, isteri, anak-anak, teman istimewa (bagi yang belum berkahwin) yang sedang menanti kepulangan anda.. Pastikan kenderaan anda diperiksa dahulu terutamanya tekanan angin (tayar) sebelum memulakan perjalanan..

Saya dan keluarga masih berada di Mukah Sarawak lagi pada ketika ini, dan sedang menanti hari untuk memulakan perjalanan dari Mukah ke Pusing, Perak.. Seperti biasa sepanjang perjalanan dari Mukah ke kampung halaman, kami perlu menaiki beberapa kenderaan untuk sampai ke destinasi yang dituju..

Perjalanan pulang ke kampung akan bermula pada jam 9 pagi, pada hari Ahad (5 September 2010). Kami akan menaiki van dari Politeknik ke lapangan terbang Mukah. Seterusnya, dari lapangan terbang Mukah ke Kuching, kami akan bertolak dengan menaiki Pesawat kecil (Twin Otter). (Gambar di bawah)
Dari Kuching ke Kuala Lumpur pula, kami akan menaiki kapal terbang Air Asia yang akan mendarat di LCCT. Perjalanan kami seterusnya akan dilaksanakan pada jam 6.30 petang di hari yang sama, iaitu dengan menaiki Bas Express ke Ipoh. Kami jangka, akan sampai ke Ipoh pada jam 9.30 malam. Kemudian ayah mertua akan mengambil kami dari stesyen bas untuk di bawa pulang ke kampung halaman.. Huhuhu.. Penat juga perjalanan ini.. kami akan mengharungi perjalanan selama 12 jam, dengan menaiki 5 jenis kenderaan untuk sampai ke kampung halaman ;)

Diharapkan semuanya akan berjalan dalam keadaan baik di sepanjang perjalanan kami nanti. Tak sabar betul rasanya menanti masa beredar. ;) Sementara menunggu masa tersebut, kami sempat menjalankan operasi mengemas rumah.. Hari ni tak sempat selesai, jadi kena sambung pada esok pagi..

Bila dah penat kemas rumah, mulalah buka komputer dan sempatlah ambil sedikit masa untuk menjalankan tugas sampingan sebagai seorang blogger.. hehehe..

Soalan cepu emas yang ingin saya utarakan kepada anda pada hari ini adalah "Adakah anda sudah mendapatkan ebook Mencari Sumber Pendapatan Di Internet?"  

Jika belum sila dapatkan ebook Mencari Sumber Pendapatan Di Internet ini sekarang juga. Ebook ini dihasilkan bertujuan untuk mendedahkan ilmu keusahawanan kepada bekas pelajar Politeknik khususnya dan seluruh rakyat Malaysia amnya.

Ebook setebal 115m/s ini diberikan secara PERCUMA kepada sesiapa yang berminat untuk memperolehi pendapatan sampingan melalui bidang keusahawanan. Isi kandungan ebook ini adalah seperti berikut:-

1) Kepentingan Mempelajari Ilmu Keusahawanan
2) Keperluan menceburi Bidang Perniagaan
3) Keselamatan Urusan Jual Beli DI Internet
4) Produk Fizikal vs Produk Digital dalam Perniagaan Internet
5) PLR, RR dan MRR
6) Bagaimana untuk menjual produk MRR?
7) Menjual Produk Di Internet sebagai usahawan sebenar
8) Menghasilkan Produk sendiri

Untuk mengetahui dengan lebih mendalam setiap maklumat dalam senarai kandungan tersebut, sila dapatkan ebook ini sekarang juga dengan klik pada perkataan di bawah:-
       Klik Di Sini Untuk Download Ebook Secara Percuma


Setelah anda selesai membaca ebook ini diharapkan dapat meninggalkan sedikit komen di blog ini. Dengan komen yang anda berikan mungkin dapat membantu saya untuk menulis dengan lebih baik lagi pada masa akan datang.

Sekian dahulu daripada saya pada hari ini. Semoga anda dapat memanfaatkan hari-hari terkahir di Bulan Ramadhan ini dengan memperbanyakkan amal ibadah. Seterusnya dapat menikmati hari raya pada kali ini dengan penuh kemeriahan.. Sekian, terima kasih..


Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH
Name:
Email Address:
Messege
Get your own free form like this one.

No comments:

Post a Comment

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Arkib Blog Sembang Hari2..