Friday, August 26, 2011

Ultraman Yang Gagah Tewas kepada Donald.. Usaha tangga kejayaan..

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..

Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita berada di Bulan Ramadhan.. Saya percaya pada ketika ini semua orang dah tak sabar menunggu masa untuk pulang ke Kampung bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri...

Selamat Pulang ke Kampung dan Selamat menyambut Hari Raya buat sekuruh rakyat Malaysia yang meraikannya..

Bagi anda yang tidak pulang ke kampung, Jangan bersedih.. Walau di mana jua kita berada, hari raya tetap dapat disambut dengan meriah.. Ialah kita kan satu Malaysia.. Suasana kemeriahan menyambut hari Raya turut sama dirasai oleh seluruh masyarakat berbilang kaum di Malaysia..

Jadi raya dekat mana-mana pun.. Asal sahaja di Malaysia.. Kita tetap berpeluang menyambutnya dengan suasana yang meriah..

Sambil bercerita tentang hari raya ni, izinkan saya berkongsi sesuatu untuk pembaca blog ini...

Saya tertarik untuk memuatkan video ini ke dalam blog sembang hari2 sekadar untuk rekriasi minda...

Video ini saya tonton di YouTube sewaktu beristirehat melayani kerenah anak sulung saya Haikal.. yang sangat meminati Ultraman..



Walaupun ianya sekadar sebuah permainan video game... Mungkin ada satu pengajaran yang dapat diselitkan di sini.. Pengajarannya ialah besar tak semestinya hebat dalam semua perkara.. Dan kecil tidak semestinya lemah..

Jadi kepada anda yang mempunyai tubuh fizikal yang kecil, janganlah merendah diri.. Anda juga mempunyai potensi untuk mencapai lembaran demi lembaran kejayaan dalam hidup anda..

Setiap orang yang bersungguh-sungguh dalam mengerjakan sesuatu.. Insya Allah akan ada sinar kejayaan menanti mereka.. walaupun mungkin pada mulanya perkara tersebut kelihatan agak mustahil untuk disempurnakan..

Walaupun mungkin video ini tidak sesuai untuk menjadi satu contoh terbaik untuk entri ini.. Tetapi Semoga mesej yang cuba disampaikan dapat menjadi satu dorongan motivasi buat kita semua untuk memulakan hari baru..

Salam kejayaan daripada saya buat semua..

Admin blog
http://sembanghari2.blogspot.com/
http://discount-hari2.blogspot.com/

Anda Juga Mungkin Meminati:
Apa akan terjadi jika laman Web Facebook ditutup
Doa Buat Rakan-Rakan Blogger
Dimanakah tempat terbaik untuk membuat Pelaburan
Tips menjana pendapatan dengan Nuffnang
Pemasaran Internet Di Portal Ebay.com dan Lelong.com.my
Readers Digest nak Bagi RM200,000
Gambar Terkini Pak Ya Home Stay
Jualan Murah Baby land Cloth Diapers
Koleksi Bra Untuk Ibu-Ibu Yang Menyusukan Bayi 
Bengkung Moden Dan Set Bertungku Untuk Ibu Lepas Bersalin
Al-Quran Istimewa (15 Dalam 1)
Al-Quran Terjemahan Perkataan + Asbabun Nuzul
Read more...

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Dapatkan Artikel Percuma melalui Email

Arkib Blog Sembang Hari2..