Sunday, November 20, 2011

Musim Nuffnang Asia Pacific Blog Awards 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sekarang ni pihak nuffnang sedang mempromosikan secara besar-besaran Pertandingan yang sememangnya di nanti-nantikan oleh Blogger-blogger terkenal dari seluruh asia Pacific...

Pertandingan tersebut dikenali sebagai Nuffnang Asia-Pasific Blog Awards 2011...


Pertandingan ini mendapat sambutan yang cukup menggalakkan... Berdasarkan maklumat yang saya terima, lebih 10,000 penyertaan diterima dari seluruh Asia Pasifik dalam tempoh 2 minggu sebaik sahaja iklan disiarkan..

Tapi bukannya senang nak masuk pertandingan ini... Ada tapisan yang dilakukan oleh pihak nuffnang
untuk memilih senarai blog yang layak ke finalis Pertandingan ini... Kalau setakat blog macam Sembang Hari2 atau blog Coretan Anuar ni awal-awal lagi rasanya dah kena reject... Itu sebab tak termimpi pun nak mendaftar untuk memasuki Pertandingan ini...

Sekarang ni senarai peserta yang layak ke peringkat akhir telah pun keluar... Jadi kepada anda yang ada meminati mana-mana blog yang tersenarai dalam pertandingan ini, jemputlah untuk mengundi blog pilihan anda... Undian boleh dilakukan bermula daripada 15 November - 27 November 2011...

Terdapat 13 Kategori yang dipertandingkan iaitu:

  1. Most Influential Blog
  2. Best Micro Blog
  3. Best Entertainment Blog
  4. Best Food Blog
  5. Best Travel Blog
  6. Best Fashion Blog
  7. Best Photography Blog
  8. Best Geek Blog
  9. Best Parenting Blog
  10. Best Lifestyle Blog
  11. Best Original Blog Design
  12. Hidden Gem
  13. Region's Best Blog

Berikut merupakan senarai peserta yang layak ke peringkat akhir bagi semua kategori:

Most Influential Blog
Photoblog 攝影札記







Best Micro Blog
@我们爱讲冷笑话






Best Entertainment Blog
Sassi Sam Girlie Gossip Files

Kenshin 劍心回憶





Best Food Blog
Tour De Food Blog








Best Travel Blog






Best Fashion Blog




Best Photography Blog


Photoblog 攝影札記







Best Geek Blog
YugaTech Philippines





Best Parenting Blog
Our Everyday Things

The Misis Chronicles




Best Lifestyle Blog
Kinky Blue Fairy









Most Original Blog Design
















Hidden Gem





Keputusan Pertandingan ini akan diumumkan pada 16 Disember 2011 dalam satu majlis Eksklusif yang akan dianjurkan oleh pihak Nuffnang... Undian anda amat diperlukan bagi menentukan blog mana yang layak untuk memenangi setiap kategori yang dipertandingkan dalam Nuffnang Asia Pacific Blog Awards 2011 ini..
Sekiranya anda berminat untuk memenangi jemputan Ekslusif daripada pihak nuffnang ke Majlis Nuffnang Asia Pasific Blog Award 2011....


Sila layari pautan berikut, untuk mendapatkan maklumat dengan lebih lanjut:
http://awards.nuffnang.com/2011/win-exclusive-invites/

Selain memenangi jemputan Ekslusif ke majlis tersebut, anda juga turut berpeluang memenangi hadiah sampingan lain yang disediakan....

Akhir kata... Selamat maju jaya diucapkan kepada para peserta yang tersenarai dalam finalis NAPBA 2011...

Admin blog
http://sembanghari2.blogspot.com/
http://discount-hari2.blogspot.com/

Anda Juga Mungkin Meminati:
Apa akan terjadi jika laman Web Facebook ditutup
Doa Buat Rakan-Rakan Blogger
  Dimanakah tempat terbaik untuk membuat Pelaburan
Tips menjana pendapatan dengan Nuffnang
Pemasaran Internet Di Portal Ebay.com dan Lelong.com.my
Readers Digest nak Bagi RM200,000
Kenali Zamri Nanyan Dan Patric Chan
Perbaiki Keadaan Ekonomi Semasa
Read more...

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Dapatkan Artikel Percuma melalui Email

Arkib Blog Sembang Hari2..