Friday, August 19, 2011

Dah Lama tak tengok wayang dekat Pawagam...

kali Sembang2

Dah Lama betul tak tengok wayang dekat pawagam ni.. Dekat 4 tahun lamanya.. Kalau tak silap saya, kali terakhir saya pergi menonton wayang di pawagam pada tahun 2007 di Sibu..  Cerita yang kami tonton masa tu cerita Mr. Bean.. Tajuknya dah lupa dah..

Kebetulan masa tu kami sedang menunggu penerbangan Air Asia dari Sibu ke KL.. Memandangkan masa masih awal lagi, jadi kami buat keputusan untuk menonton wayang bersama 2 orang rakan yang juga kebetulan menaiki pesawat yang sama...

Dekat panggung wayang tak ada cerita lain yang dapat kami tonton pada masa tu.. yang ada cuma cerita Mr. Bean..

Mr. Bean pun Mr Bean lah.. Janji dapat tengok wayang...Tapi yang kelakarnya.. 3 daripada 4 orang dikalangan kami tertidur semasa movie dimainkan.. Seorang sahaja yang berjaga menonton wayang dari mula sehingga habis...hehehe..

Maklumlah kami semua kepenatan duduk di atas kereta melalui perjalanan Mukah-Sibu yang masih mencabar pada ketika itu (Alasan yang remeh)..

Saya confirm tidur punya.. Maklumlah nak cas tenaga mata yang keletihan selepas memandu.. Masa tu, saya ingat saya seorang sahaja yang mengambil kesempatan untuk tidur.. Rupa-rupanya ada lagi orang lain yang turut beli tiket wayang untuk tidur.. hehehe..

Syabab diucapkan kepada isteri saya yang dapat menonton wayang dari mula sehingga tamat pada ketika itu.. Tak rugi duit beli tiket wayang.. Yang lain termasuk saya buat membazir duit sahaja.. ;)

Selepas peristiwa tersebut ada juga perancangan saya dan isteri nak pergi tengok wayang.. Tapi dari sehari ke seharai tidak pernah berkesempatan.. Maklumlah anak-anak masih kecil.. Nak tengok wayang takder orang yang nak tolong jaga anak.. kalau nak bawa sekali masuk ke pawagam, nanti lain pula jadinya.. Ada hero tambahan lain pula yang muncul secara live semasa movie sedang dimainkan .. ;)

Jadi kalau teringin nak tengok movie terkini, kami carilah DVD di kedai-kedai CD.. Di Sibu agak mudah untuk kami mendapatkan DVD yang cetak rompak mahupun original.. terlalu banyak kedai DVD terdapat di sana.. Tinggal pilih sahaja mana yang berkenan di hati...

Sekarang ni kami dah berkhidmat di semenanjung.. anak-anak pula dah semakin membesar.. jadi Insya Allah kalau ada kesempatan lepas bulan Ramadhan ini teringin juga nak pergi tengok wayang..

Tapi tak sempat survey lagi Movie apa yang best ada dekat panggung wayang pada bulan September ni.. Kalau ada yang menarik boleh juga kami layan..

Admin blog
http://sembanghari2.blogspot.com/
http://discount-hari2.blogspot.com/

Anda Juga Mungkin Meminati:
Apa akan terjadi jika laman Web Facebook ditutup
Doa Buat Rakan-Rakan Blogger
Dimanakah tempat terbaik untuk membuat Pelaburan
Tips menjana pendapatan dengan Nuffnang
Pemasaran Internet Di Portal Ebay.com dan Lelong.com.my
Readers Digest nak Bagi RM200,000
Kenali Zamri Nanyan Dan Patric Chan
Perbaiki Keadaan Ekonomi Semasa
Gambar Terkini Pak Ya Home Stay
Jualan Murah Baby land Cloth Diapers
Koleksi Bra Untuk Ibu-Ibu Yang Menyusukan 
Bayi Bengkung Moden Dan Set Bertungku Untuk Ibu Lepas Bersalin
Al-Quran Istimewa (15 Dalam 1)
Al-Quran Terjemahan Perkataan + Asbabun Nuzul

No comments:

Post a Comment

Blog Sembang Hari2 di Facebook

Dapatkan Artikel Percuma melalui Email

Arkib Blog Sembang Hari2..